Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. april 2003 kl 19.55 Kompis

Stort katteshow

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen drar til Mysen på katteutstilling. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen drar til Mysen på katteutstilling. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det er ikke måte på alt som må til for at en liten kattefrøken skal kunne dra på utstilling. Dette og mer til får vi se i ukens "Kompis".

Trude og Asgeir har nå tatt turen til Mysen. Her foregår en av Norges største katteutstillinger. 500 katter er med, fordelt på 30 raser.

I Norges rasekatters riksforbund er det 40 godkjente raser med hver sin standard. På utstillingen blir kattene bedømt ut ifra utseende og helse. Hver katt som deltar, må ha blitt vaksinert, og alle blir sjekket av veterinær ved inngangen.

Forberedelsen til en katteutstilling er omfattende. Vi får møte Maine coon-kattene Lollipop og Chanel. Her må negler klippes, pels avfettes og ører renses. Men så blir de jo pene også da til slutt.

Om serien
Mens Trude Mostue er utdannet veterinær og allerede godt kjent fra sine BBC-serier som også er vist på NRK ("Veterinærene i praksis", "Veterinærene kommer", "Veterinærene i Afrika" og "Veterinærene i Det ville vesten"), har den tidligere barne-tv-helten Asgeir Borgemoen ("Fritt fram") sin erfaring med dyr fra oppvekst på gård. De to utfyller hverandre og har hver sin innfallsvinkel på aktuelle tema.

"Kompis" tar opp viktige emner knyttet til det å ha et kjæledyr, og Trude og Asgeir tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder våre firbente venner. EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo blir hovedsetet for programlederne.

I løpet av programserien følger vi nært en Berner sennen-tispe som venter valper. Utover høsten og vinteren ser vi hvordan det går med Menja og avkommet hennes, mens vi også får nyttige tips om hundeoppdrett.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364