Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 6. desember 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Advokat-par i klemma

Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
En jurist ved statsadvokatens kontor i New York og hans kone som driver sin egen advokatpraksis, kommer i Eames og Gorens søkelys. En leiemorder trenger seg inn i hjemmet til paret Bonham og skytes ned på flekken. I selvforsvar.

Allerede før denne hendelsen har det vært enkelte signaler om at ikke alt er som det skal være. En dag midt i arbeidstiden fikk herr Bonham tips om at fruen var i fare. Han ringte henne opp, men det viste seg at alt var i orden med henne.

Uten bremser
Så da Bonham går til parkeringshuset for å ta ut bilen, krasjer han den. Noen har koblet ut bremsene på kjøretøyet.

Under et middagssselskap hjemme hos Bohams senere i uken, oppdager han en inntrenger nede i vinkjelleren. Bonham spør ikke to ganger og skyter først.

Den drepte vise seg å være leiemorderen Gary Bruke. Hvem er det som vil ta livet av Bonham?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Best defense"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57