Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. juni 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 17. juni kl 20.10
Matador (24:32)

Korsbæk i krigstider

Den blodige verdenskrigen raser på alle kanter, men i Korsbæk merker folk flest lite til den brutale ytre virkelighet. Stort sett går livet sin provinsielle gang.
Men naturligvis har hverdagslivet fått en spent undertone. Tyskernes nærvær setter visse begrensninger på livsbetingelsene. At motstandsbevegelsen er aktive i kulissene, er noe man bare aner, men ikke snakker høyt om.
Men plutselig en dag slår jernneven til. En meget kjent borger av Korsbæk blir arrestert og tatt til forhør hos den tyske okkupasjonsmakt. Vil flere bli berørt av dette? Har Gestapo kommet på sporet av en gruppe motstandsfolk i Korsbæk?

Om serien
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.10

Bilde (via Scanpix/Internett)
Korsbæk er blitt spart for krigens brutalitet, men en dag slår den tyske jernneven til.

Dansk tv- serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt: Anna-MArie Normann, tlf. 23 04 78 53