Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. januar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Den fulle sannhet

Politiagent Church (Peter Phelps) kommer opp i hardt vær med sine nye kolleger. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church (Peter Phelps) kommer opp i hardt vær med sine nye kolleger. (Foto: Beyond Distr.)
Sjefen for spanergruppen ved politiet i Melbourne, Luke Harris, synes å ha stått i forbindelse med mannen som likviderte politiagent Oscar Stone. Hans kollega Peter Church viser seg å være den eneste som kjenner sannheten.

I en avgjørende episode av den australske serien "Politiagentene" oppdager Harris at Church avlytter kontoret hans, og helvete bryter løs.

Hittil har Church mistenkt sin sjef for å beskytte dem som sto bak drapet på kollegaen Stone, mens Harris på sin side mistenker Church for korrupsjon. Bak hans rygg setter Harris den nye kvinnelige agenten Chris Dichiera til å spionere på ham, men hun bærer på sin egen hemmelighet fra fortiden.

Soveromsladder
Chris observerer Church sammen med Rick Tyson, en mann fra et streikebrytermiljø Church er satt til å overvåke. Chris ser Church ta imot et parti narkotika fra Tyson.

Harris og Chris har tilsynelatende Church i klemma, men Church har ikke brukt sitt siste stikk ennå. Han kjenner sannheten om den nye politiagenten Chris – fra den natten han gikk til sengs med Rick Tysons advokat, Ingrid Burton.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6), Kveldens episode: "The Whole Truth" (ep. 10)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57