Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. desember 2004 kl 16.00 Familiegudstjeneste i Strinda kirke, Trondheim

To gudstjenester fra Strinda kirke

Prost Tora Samset, kantor Petra Bjørkhaug og kapellan Kjell Ivar Berger (foto: Ingrid Wold, NRK)
Prost Tora Samset, kantor Petra Bjørkhaug og kapellan Kjell Ivar Berger (foto: Ingrid Wold, NRK)
Strinda kirke i Trondheim er 104 år gammel, en stor og rommelig trekirke med 800 sitteplasser. NRK tilbyr to direktesendte gudstjenester, juleaften og juledag, fra det vakre bygget.

En festkledd menighet besøker kirken der Tora Samset er prost og Kjell Ivar Berger er kapellan. De får god hjelp av nærmiljøets skoler og sangkrefter.

På julaften er det Åsvang og Eberg skole som stiller opp med tekstlesere og skole-korps, og når Strinda Barnegospel også kommer opp, vil gudstjenesten denne dagen stå i barnets tegn.

Juledag blir det også musikalsk bidrag av barn, Åsvang skoles strykeorkester. Sangen derimot er det de voksne som tar seg av, Strinda- koret og Jonsvatnet sangkor.

Musikalsk leder i Strinda kirke er Petra Bjørkhaug.

Vakkert skue
Diskusjonene gikk høyt om hvorvidt det skulle bygges stenkirke på Moholt-sletta i Trondheim. Argumentet om at en stor stenkirke ville være alt for dominerende i miljøet seiret til slutt. Dermed ble det trekirke, en høyreist og vakker en. Kirken har vært igjennom flere restaureringer, senest i forbindelse med 100-årsfeiringen i år 2000.

Strinda kirke er et vakkert skue på julaften. Levende lys på kirkegården, forhåpentligvis kombinert med god gammeldags hvit jul, vil gi en stemningsfull ytre ramme. Samtidig er lysene på gravplassene en påminnelse om det som står i julesalmen "Deilig er jorden":

Tider skal komme, tider skal henrulle,
slekt skal følge slekters gang;
aldri forstummer tonen fra himlen
i sjelens glade pilegrimssang.


Gudstjenesten er en samsending med NRK P1 radio.

Produsert av Program RIKS Trondheim for NRK1 og NRK P1
Programansvarlig: Helge Gudmundsen
Presse:Erik Bull mobil: 99599760