Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. februar 2007 kl 23.15 Lydverket: Lydverket - Kaiser Chiefs, Balkan Rock og platesamlinga til Amy Winehouse

Sigøynerpunk

Programleder Mona B. Riise. Foto: Kristin Svorte.
Programleder Mona B. Riise. Foto: Kristin Svorte.
Hva skjer når man blander en god dose balkanske rytmer med heftig rock? Reporter Kristin Winsents reiser til New York for å få svar. I tillegg skal vi møte Kaiser Chiefs og Amy Winehouse.

Gogol Bordello har siden 1999 skapt furore på konsertscener verden over, inkludert Quartfestivalen i fjor, med sine teatralske opptredener. Han er spydspissen blant et stadig økende antall band som henter inspirasjon og musikalske elementer fra tradisjonell sigøynermusikk.

Gogol-frontmann Eugene Hütz gir Lydverkets seere et innblikk i den vitale Gypsy-punk-scenen, som for tiden sprer seg fra New Yorks klubber til Europas storbyer, inkludert Oslo. På Parkteatret i hovedstaden har de startet opp et klubbkonsept kalt Balkan Beat Party.

Sikter mot verdensherredømme
Kaiser Chiefs ble kritikeryndlinger og nominert til rekordmange NME-awards og fem Brit Awards i 2006 for debuten "Employment". Nå er det like før Leeds-bandet slipper den vanskelige andreplaten, men vokalist Ricky Wilson innrømmer til Lydverket at han er skuffet over hvor lett det var å spille inn "Yours Truly, Angry Mob". Wilson avslører også hvilket enkelt grep som skal til for å lage en god låt!

Samlingen til Amy Winehouse
Da Amy Winehouse gjestet Oslo nylig, fikk Mona B. Riise lov til å kikke nærmere på hvilken samling med musikk som ligger i kofferten når soulrebellen er på turné. En usensurert Amy røper hvilken plate hun MÅ høre på for å få opp energien til å gå på scenen.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900 info@nrk.no