Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. oktober 2005 kl 20.05 Doktor Who

Tilbake til fortiden

Charles Dickens (Simon Callow) dukker opp i kveldens episode av
Charles Dickens (Simon Callow) dukker opp i kveldens episode av "Doktor Who" (Foto: BBC)
Charles Dickens og en begravelsesagent med skumle hensikter er blant skapningene Rose og doktoren møter når de reiser tilbake i tid.

Doktoren og Rose begir seg ut på en reise til fordums tid. Året er 1869, og destinasjonen er Cardiff i England. Men i den viktorianske byen er ingenting som det skulle være. Døde mennesker går rundt i gatene, og merkelige skapninger laget av gass er på rømmen. Våre venner allierer seg raskt med Charles Dickens, og sammen spionerer de på Mr Sneed, den lokale begravelsesagenten. Kan det nye trekløveret forhindre planene til de overnaturlige?

Om serien
I den nye versjonen av kult-klassikeren "Doctor Who" møter vi Rose Tyler, spilt av tidligere popsanger Billie Piper. Da Rose møter en mystisk fremmed som kaller seg Doktoren, forstår hun raskt at livet aldri mer vil bli det samme. Faktisk står hele Jordens eksistens på spill, og det eneste håp om frelse ligger gjemt inni en helt spesiell blå boks.
Roses nye venn tilhører en utdøende rase, en såkalt "Time Lord", som reiser i tid og rom. Hvis Rose velger å reise med ham, vil hun kunne oppleve Jorden flere millioner år frem i tid samt møte fortidens storheter som Charles Dickens.
Underveis finnes liv og vesener merkeligere enn hun noen gang vil kunne forestille seg. Bare en ting er sikkert: Dette vil bli tidenes reise!

Britisk sci-fi drama (2005)
Originaltittel: Doctor Who
Kveldens episode: The Unquiet Dead
Produsert av: BBC
Med: Christopher Eccleston (Doktoren), Billie Piper (Rose), Camille Coduri, Noel Clarke, Mark Benton, Ellie Garnett og Adam McCoy
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 9918/988 588 80
Les mer:


LENKER
  • Les mer: