Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 26. mai 2004 kl 21.30 Niern: Idealet

Bokser for sønnen

Bokseren Billy (Jon Voight) trenger suksess i ringen for å kunne beholde sønnen T.J. (Ricky Schroder) i
Bokseren Billy (Jon Voight) trenger suksess i ringen for å kunne beholde sønnen T.J. (Ricky Schroder) i "Idelaet". (Foto: Warner Bros.)
Bokseren Billy Flynn var tidligere en mester i sitt fag. Nå bokser han for småpenger og tar seg av sønnen sin, samtidig som han trener til sitt store comeback – som aldri ser ut til å komme. Når eks-kona hans plutselig dukker opp og krever foreldreretten til sønnen, bestemmer han seg en gang for alle: Han skal vinne tilbake æren i bokseringen.

Sønnen T.J. ser svært opp til Billy, og følger spent med på kampene hans i ringen. En dag oppdager moren hans Annie ham, og bestemmer seg for å kreve omsorgsretten for sønnen hun ikke har sett på syv år. Annie har rukket å gifte seg på nytt, og har vunnet internasjonal anerkjennelse som klesdesigner. I kampen om sønnen ser det ut til at den avdankede bokseren vil bli en lett match for den suksessrike moren.

Annies plutselige krav vekker Billys kamplyst. Han trener som aldri før, og han har to mål: comeback og å vise seg som en skikket far for T.J.

Amerikansk spillefilm fra 1979
Originaltittel: "The Champ"
Regi: Franco Zeffirelli
I rollene: Jon Voight, Faye Dunaway, Ricky Schroder, Jack Warden, Arthur Hill, Strother Martin og Joan Blondell
Pressekontakt Eirin Grytbakk, tlf. 23 04 86 96