Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. januar 2006 kl 19.55 Riksarkivet

Fra Humor-Norges skattkiste

Meteorologene Kristen Gislefoss (Knut Lystad) og Vidar Teisen (Trond Kirkvaag) nyter sine matpakker på pauserommet (Foto: Ole Kaland, NRK)
Meteorologene Kristen Gislefoss (Knut Lystad) og Vidar Teisen (Trond Kirkvaag) nyter sine matpakker på pauserommet (Foto: Ole Kaland, NRK)
"Riksarkivet", serien som presenterer det beste fra Norges største komikere, er klar med en ny runde. De tre første programmene er viet Trond Kirkvaag. Han har moret norsk tv-publikum i snart 40 år, og ingen komiker i verden har vunnet flere Montreux-roser enn han.

I løpet av karrieren dreier det seg om tusener av gags og sketsjer og innslag av alle valører: Skremmer’n, sport, gamlinger, snobber, boms, stjerner, parodier, meteorologer, musikere, leger, militære, flygere, prester og speidere for å nevne noen.

I kveld kan noen og hver basere seg på å bli "skræmt" når den innfule trønderen er ute med revestrekene sine. Atskillig roligere blir det på meteorologenes pauserom hvor Teisen og Gislefoss nyter sine matpakker. Vi har vel alle opplevd at begravelser kan være tilpasset den personen det dreier seg om – men at en begravelse til de grader er skreddersydd, er det bare Trond Kirkvaag som får til.

"Bildets opprinnelse" er et tema med variasjoner. Her får vi vite hva som egentlig skjedde før bildet er et faktum, for eksempel "Syk pike". Det blir en svipptur innom Skiforeningen og en parodi på Toralv Maurstad før "Riksarkivet" stenger for i kveld.

Egenprodusert underholdning fra NRK Program Oslo, Underholdningsavdelingen
Programansvarlig: Helge Lyngstad, tlf: 99 43 32 29
Pressekontakt: Presse, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78