Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. desember 2008 kl 21.15 Den syngende bydelen

Fra Stovner til Oslo Konserthus

Dagen da koret skal opptre i Oslo Konserthus er like rundt hjørnet. (Foto: Ingrid Skaare, NRK)
Dagen da koret skal opptre i Oslo Konserthus er like rundt hjørnet. (Foto: Ingrid Skaare, NRK)
Dagen da koret skal opptre i Oslo Konserthus er like rundt hjørnet. 12 uker med intense øvinger går mot slutten og snart skal de stå foran et svært kresent publikum. Vil amatørene fra Stovner holde mål?

Før koret kommer så langt, er det imidlertid flere skjær i sjøen. Både sykdom og andre uforutsette hendelser gjør at nervene er i høyspenn.

Bekymret
Dirigent Øystein Fevang er mer bekymret enn noensinne. Koret har liten tid igjen å justere seg på og for øyeblikket er det altfor mye som ikke er på plass.

De siste øvingene har dessuten vært preget av høyt fravær. Øystein krever full prioritering den siste tiden ellers ser han seg nødt til å hive ut noen…

Om "Den syngende bydelen"
I dokumentarserien "Den syngende bydelen" har dirigent Øystein Fevang fått følgende utfordring: Han skal lage et kor ut av en gruppe vanlige mennesker bosatt på Stovner i Oslo. Og - om bare tre måneder skal koret opptre i Oslo Konserthus på den tradisjonelle julekonserten til Oslo Filharmoniske Orkester. Vil de være klare?

I løpet av seks episoder blir vi kjent med de 45 personene som utgjør koret. Det er mennesker med helt ulike bakgrunner og fra forskjellige kulturer. Alderen på kormedlemmene varierer fra 17 til 82 år.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Fakta (2007)
Prosjektleder: Chris Foss, 23 04 94 62 - 911 66 031
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900