Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. september 2010 kl 21.25 Den store reisen

Ferske innvoller og hyttebygging


I Gobiørkenen kommer den aller meste av nomadenes mat fra geitene. Familien Walbeck får være med på å slakte en geit, og nomadene vil gjerne by på det de liker best: ferske innvoller.

Alt av geita skal brukes, og mamma Unni blir satt til å rense tarmene. Familien Walbeck innser fort at nomadenes pølser er noe helt annet enn norske pølser. Soveritualene er også annerledes enn hva de er vant med hjemmefra. Her i Gobiørkenen sover nemlig barna utendørs, men det vil ikke Espen og Stian. Etter en diskusjon på kvelden later de som om de går med på å sove ute, men planlegger å gå inn i geren så fort nomadene har falt i søvn.

Hyttebygging
Tove sliter med å få sove i Vanuatu. Røyk og støv gir allergiske reaksjoner, og arkitekten Rune finner fram blyanten for å tegne en hytte som Tove kan bo i. Namalkvinnene er bekymret for Tove som ligger inne i hytta hele dagen, og mennene tilbyr å hjelpe Rune med å lage en egen hytte som hele familien Breili kan sove i.

Grøt dagen lang
I Etiopia får Rita prøve seg på kvinnenes oppgaver. Hver dag må kvinnene male sorghumkorn til mel, som de så lager grøt av. Denne grøten spiser hamerne til frokost, lunsj og middag, hver eneste dag. Familien Wold Hansen innser raskt at her spiser man ikke fordi det smaker godt, men for å bli mett. Kaira, som er mor i hamerfamilien, forstår at Malin har strevd med å føle seg hjemme, og ønsker Malin velkommen som datter i familien. Rita og Malin finner ut at det er lettere å bli kjent gjennom lek og lærer hamerkvinnene å hoppe paradis. Dette gir Raymond en idé, han tar frem gitaren...

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK:Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice