Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. mai 2004 kl 13.15 Norske filmminner: Kjærleikens spel

Elsker, elsker ikke…

Joan (Angelina Jolie) og Keenan (Ryan Philippe) leter etter kjærligheten i
Joan (Angelina Jolie) og Keenan (Ryan Philippe) leter etter kjærligheten i "Kjærleikens spel".
I nattkinoen denne uken flettes forskjellige skjebner og historier sammen, og alle handler de om den vanskelige kjærligheten.

Ensemblet i "Kjærleikens spel" er på jakt etter kjærlighet, enten de allerede er gift, eller fortsatt lengter etter den eneste rette. I utgangspunktet ser det ut som en tilfeldig mosaikk av menneskeskjebner, men snart har de alle mer til felles enn man først skulle tro.

Paul og Hannah har vært gift i mer enn 20 år, og går en vanskelig tid i møte. Samtidig som Paul får en kreftdiagnose, truer et gammelt sidesprang med å slå sprekker i samlivet deres. Gracie og Roger er også gift, men ikke med hverandre. De to elskerne nyter hverandre og å snakke om de ulykkelige ekteskapene sine. Gracie insisterer på at affæren deres kun dreier seg om sex, mens Roger helst kunne tenke seg noe mer forpliktende.

Persongalleriet i filmen er stort, og bak maskene finnes den samme lengselen etter å elske og bli elsket – og frykten for avvisning.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Playing by Heart
Regi: Willard Carroll
I rollene: Sean Connery, Gillian Anderson, Dennis Quaid, Madeleine Stowe, Angelina Jolie, Gena Rowlands, Ryan Philippe, Ellen Burstyn, Jay Mohr
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 78 53