Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. august 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Skottland

Streiftog i Skottland


Det ville høylandet, de spektakulære innsjøene, de avsidesliggende dalene, de fargerike byene, de forblåste øyene – dette er Skottland. Megan McCormick tar oss med under kilten i reiselivsserien "Pilot Guides".

På reisen blir Megan kjent med en noen av Skottlands innbarkede innvånere og får oppleve en kultur som er påtagelig annerledes enn den vi finner hos John Bull lenger sør.

Blås i pipen
Megan starter på vestkysten i Glasgow, som er Skottlands største by. Vi blir med en tur innom Macintosh-museet, der der verdens første regnfrakk i naturgummi er utstilt. Den ble framstilt og patentert av Charles Macintosh i 1823.

Så, etter et kurs i sekkepipespill, drar vi sammen med Megan gjennom de trange dalene, langsmed innsjøene, opp på høylandet og ut på øyene.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante, og Pilot Guides er en fortsettelse av den populære serien. Ryggsekk-reisende Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av seriens 13 programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

På sin særegne og morsomme måte tar seriens ryggsekk-reportere oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Britiske nettsider 
  • Amerikanske nettsider