Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. mai 2005 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Barneselskap og forsvinninger

Gina (Tricia Penrose) i
Gina (Tricia Penrose) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Det er barneselskap i Aidensfields samfunnshus. Gina fra puben og sykesøster Jenny er med og hjelper til da noen plutselig blir meldt savnet. Ikke blant barna, men foreldrene.

David er alene på bilverkstedet fordi Bernie og Vernon skal reise bort. Han får besøk av Linda i sin store Landrover. Hun er mor til et par av barna som er med på selskapet i samfunnshuset. Linda ber David sjekke bensintanken samt olje, vann og dekk.

Ingen her, ingen der
Da barneselskapet er over, kommer ingen og henter barna til Linda. Gina og Jenny tar med seg de to ungene ut til Peter og Lindas bondegård, men foreldrene er søkk vekk. Kuene trenger å melkes, en av dem skal til å kalve og sauene maser på høy. Og Beth og Andrew, de to ungene, trenger selvsagt også pass.

Gamle konstabel Ventress sjekker alle sykehusene i området, uten resultat, og sender deretter ut etterlysning av paret over radio. Overbetjent Merton ber folkene sine søke på heden utenfor byen.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Heartbeat , (sesong 12)
Kveldens episode: Mackerel Sky
Produsert av: Yorkshire Television Production
Med: Jason Durr, Duncan Bell, David Lonsdale, Peter Benson, William Simons, Tricia Penrose, Derek Fowlds, Geoffrey Hughes
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57