Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. august 1999 kl 23.40 Gringos

Gringos (ttv)


NRK1 onsdag 25. august kl 23.40
Gringos

Hippienes eget paradis

Nome & Nilsen dro til Nimbin i Australia, hvor hippiene bosatte seg på 70-tallet og skapte sitt eget rike. Hippiene lever i beste velgående og har fått egne hippie-barn som nå er store. Hva lever de av, og er det sant at alle røyker hasj?

Det begynte for 25 år siden da hippiene arrangerte Aquarius Festival i Nimbin, nå kalt verdens alternative hovedstad. Hippiene bosatte seg ganske enkelt der og har aldri flyttet.
Lokalbefolkningen var ikke like begeistret, men fra å være en melkeproduserende liten by hadde Nimbin blitt nærmest en spøkelsesby før hippiene inntok stedet. Næringsgrunnlaget er i dag noe helt annet enn melk - befolkningen lever av å selge hasj, marihuana og magisk sopp.

Samfunnsstøtten Neil
Neil Pike er en av hippiene som ble igjen etter Aquarius Festival og er i dag en av \"gamlegutta\" som tar seg av de yngre hippiene. Han arrangerer raveparties og inviterer til sosiale lag i sitt hus i skogen. Hippievennene er vegetarianere, liker ikke alkohol, men nyter desto mer sopp og hasj.
- Australia har alltid hatt den magiske soppen. Her gror den naturlig, og det er bedre å bruke organisk narkotika enn kunstig fremstilt, sier Neil Pike.

En artig skrue
En annen artig skrue er Peter Pedals. Han er hippiesamfunnets Leonardo da Vinci eller Reodor Felgen. Med sitt eget tekniske oppfinnerfirma, Rainbow Power Company, prøver han å selge tekniske nyvinninger som er miljøskapende og energibesparende. Han vil redde verden fra miljøkatastrofe. Petter Nome blir med på en sykkeltur i en meget spesiell \"maskin\" den originale oppfinneren har laget.

Vi møter også to gamle damer som har valgt å bli boende i Nimbin til tross for at de ikke deler hippienes levestil. Phyllis og Winifred som de heter, har nemlig ikke noe i mot verken
New Age-livsstil eller hasj.

NRK1 onsdag kl 23.40
Tidligere sendt 17.3.99

Bilder (via Scanpix/Internett/Data-TV)
1. Peter Pedals og Petter Nome i oppfinnerens egen maskin.(Foto: Håkon Noodt).

2. En teknisk nyvinning som er energisparende, i følge den australske hippien Peter Pedals. (Foto: Håkon Noodt).

Egenprodusert fra Underholdningsavdelingen
Programleder: Petter Nome
Ved Terje Nilsen og Håkon Noodt

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56