Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 12. mai 2003 kl 19.30 Cosmomind

Reisefeber?

To danske jenter som vil bli skiguider i Alpene (Foto: DR)
To danske jenter som vil bli skiguider i Alpene (Foto: DR)
Har du lyst til å jobbe eller studere i utlandet? Gjennom åtte uker møter du ulike skandinaviske ungdommer som har drømt om det samme – og gjort noe med det. Tv-programmene følges opp på en egen nettside der du får vite mer om hvordan de opplever å leve i et fremmed land.

På nettsiden www.cosmomind.com/no finnes det informasjon om yrkene eller studiene som presenteres i tv-serien, og ikke minst: Du får vite hvordan du kan gjøre det samme som de skandinaviske ungdommene. Den norske delen av nettstedet driftes av Ungieuropa.no.

Videodagbøker
Gjennom serien møter vi mange forskjellige ungdommer, men tre av de dem går igjen i hvert program. Det er svenske Jessica, norske Jørgen og danske Tanja. De har laget videodagbøker fra hver sin kant av verden, der de forteller om sin hverdag.

Jessica er 21 år gammel, og studerer til veterinær ved Szent István universitetet i Budapest. Utdannelsen tar fem år, i tillegg til en praksisperiode. All undervisning foregår på engelsk.

24 år gamle Jørgen deler en leilighet med tre venner i Brisbane i Australia. Her studerer han journalistikk.

Tanja er 21 år. Hun bor i Spania og tar de jobbene hun kan få.

Vennskap
Det første programmet handler om vennskap. Klarer man å holde kontakten med vennene hjemme når man er så lenge og langt borte fra hjemlandet? Og er det lett å få nye venner i et nytt land?

Marit (31) fra Norge jobber som frivillig i Angola for Leger uten grenser. Hun er blitt kjent med mange nye mennesker, men tenker også mye på vennene hjemme. Samtidig lever hun i en krigssone, og har mye å forholde seg til i arbeidet sitt. – Det er ikke lett å være her uten de menneskene som kjenner meg aller best, men det vil nok også være vanskelig for de der hjemme å forstå det jeg opplever her, sier hun.

I tillegg til Marit møter vi danske ungdommer som vil bli skiguider i Alpene, og 28 år gamle Johan som stortrives med sin praksis: Han er fotballtrener for et 2. divisjonslag i Portugal.

Samproduksjon
Prosjektleder: Egil Eikvil
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96