Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. september 2002 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Rådyr forsikring

Forbrukerinspektør Elin Ruhlin Gjuvsland har møtt 18 år gamle Thomas Andresen fra Oslo som vil forsikre drømmebilen. Det koster flesk. (NRK-foto)
Forbrukerinspektør Elin Ruhlin Gjuvsland har møtt 18 år gamle Thomas Andresen fra Oslo som vil forsikre drømmebilen. Det koster flesk. (NRK-foto)
Thomas (18) er en av mange unge som drømmer om egen bil. Men hvis du bor på ”feil” sted, har ”feil” bil, er fersk bak rattet og ikke har foreldre som stiller opp, kan det bli dyrt. Svært dyrt. Et av forsikringsselskapene Thomas var i kontakt med skulle ha 100 000 kroner i året for å forsikre bilen hans.

Forbrukerinspektør Elin Ruhlin Gjuvsland har møtt 18 år gamle Thomas Andresen fra Holmlia utenfor Oslo. Han tar kjøretimer og regner med å få sertifikat om en måned. Drømmebilen er en Opel Calibra, en bil forsikringsselskapene ikke er særlig begeistret for. Selskapene er heller ikke særlig begeistret for kunder som Thomas; ung, urutinert sjåfør med litt for mange hestekrefter i en bil som vurderes mer som hobby enn som nytte.

Uønsket kunde
Forsikringsselskapene liker heller ikke utbetalinger. Derfor settes den årlige forsikringssummen himmelhøyt over det Thomas synes er rettferdig, - og har mulighet til å betjene. Thomas har søkt informasjon på internett, og oppdaget at mange forsikringsselskap ikke forsikrer denne biltypen. Det selskapet han fikk respons hos har en pris på kroner 100 000 i året for ansvar og kaskoforsikring.

I kveld får du møte Thomas, og Elin Ruhlin Gjuvsland forteller historien om kundene forsikringsselskapene ikke vil ha.

Egenprodusert forbrukerprogram
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96LENKER
  • Hjemmeside