Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. februar 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Partridge fornærmer landbruket

Denne mannen har ingen heldig hånd med mediene, til tross for at han har jobbet både i tv og radio. Steve Coogan spiller hovedrollen som Alan Partridge. (Foto: BBC)
Denne mannen har ingen heldig hånd med mediene, til tross for at han har jobbet både i tv og radio. Steve Coogan spiller hovedrollen som Alan Partridge. (Foto: BBC)
Sleivkjeften Alan fornærmer bønder når han kommer med en dum bemerkning om kugalskap. Hans forsøk på å rette opp fadesen gjør vondt verre.

I et radioprogram har Alan en uheldig kommentar om kugalskap. Senere forsøker han å beklage overfor en representant for landbruksorganisasjonene, men han roter det til og gjør det verre for seg. Alans medvirkning i en reklamefilm gjør at en rekke bønder legger ham for hat.

Han får enda mer å bekymre seg over når hotellets ansatte lurer på hvorfor han ser på et program kalt "Bangkok Chickboys", og det iført noen ganske avslørende kortbukser.

Om serien
Komikeren Steve Coogan er tilbake på NRK2 som sitt alter ego Alan Partridge. Nå bor han på et deprimerende motellrom etter at kona har forlatt ham og kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Denne serien er sendt en gang tidligere, men NRK2 kommer til å fortsette å sende serie to i tillegg.


Britisk komiserie (1997)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge"
Kveldens episode: Watership Alan
Produsert av BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt : Håkon Sverdrup, tlf: 23 04 86 96