Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. november 2003 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Hjerte for sjakk

Sjakk-turnering med politioppbud i Aidensfield. (Foto: Yorkshire TV)
Sjakk-turnering med politioppbud i Aidensfield. (Foto: Yorkshire TV)
Det er ikke hver dag lille Aidensfield får besøk av et russisk sjakkgeni. I en stort oppslått sjakkturnering skal russeren møte den lokale størrelsen Alan Buxton.

Lord Ashfordly har tillyst en sjakkturnering ute på Ashfordly-godset og har bedt politiet om assistanse.

Men til tross for politiets tilstedeværelse så forsvinner verdifulle ting fra godset under turneringen. Tyven sender en melding til lorden om at verdisakene vil komme til rette igjen bare en større pengesum blir utbetalt i "løsepenger".

Midt oppe i alt dette finner det russiske sjakkgeniet på å søke om politisk asyl i England, og politikammeret i Aidensfield får hendene fulle.

Siste om Greengrass
Det er lenge siden vi hørte fra Claude Greengrass etter at han reiste til USA. Han har nå bestemt seg for å bli "over there" og averterer huset sitt til salgs. David og Vernon som bor i huset, har ikke råd å kjøpe og frykter at de skal bli husløse. Tar vi ikke mye feil, så vet Vernon likevel en råd.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an med på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57