Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. august 2009 kl 22.15 Stormen

Følgene av en orkan

Når orkanen bryter løs, tvinges Maj-Britt (Lotta Tejle) til å gi slipp på sin stolthet. (Foto: Mats Axby)
Når orkanen bryter løs, tvinges Maj-Britt (Lotta Tejle) til å gi slipp på sin stolthet. (Foto: Mats Axby)
Hva skjer med innbyggerne i en liten bygd når de rammes av ekstremvær? Vi følger åtte menneskers kamp for å overleve i løpet av ett og et halvt døgn. Alt blir snudd opp ned og uværet driver dem nærmere hverandre.

Serien er inspirert av flere av de miljø- og naturkatastrofene som har rammet folk både i Sverige og i verden ellers de siste årene, som for eksempel stormene "Gudrun" og "Per".

Realisme med Sveriges største vindmaskin
Dramaserien er noe så uvanlig som et svensk eksempel i katastrofesjangeren. Produsentene har lagt stor vekt på å skildre uværet så troverdig som mulig. Mange scener ble filmet om natten i skogen ved hjelp av en regnmaskin. I tillegg ble Svergies største vindmaskin brukt for å skape den riktige vindstyrken. "Stormen" er produsert av SVT i Gøteborg.

Første episode
Alt er som vanlig i skogsbygden Eket vest i Sverige når de mørke skyene tårner seg opp i horisonten. Folk jobber i skogen, nabofeidene pågår som de har gjort i generasjoner og hemmeligheter holdes innenfor husets fire vegger. Når orkanen noen timer senere bryter løs blir alt stilt på spissen; menneskene blir tvunget til å tenke nytt og må revurdere sine gamle ønsker og fordommer i kampen for sitt eget og sine nærmestes liv.

Soundtrack av Maia Hiraswa
Den svensk-japanske popsangeren som opptrådet på By:Larm i Oslo i vinter, har komponert musikken og framfører den på sin lette, myke måte i sterk kontrast til historiens mørke dramatikk.

Svensk dramaserie i tre deler.
Produsert av SVT, Göteborg.
Regi: Calle Östlund
Manus: Martin Larsson
Musikk: Maia Hirasawa
I rollene: Jacob Nordenson , Lotta Tejle, Carina M Johansson , Ingvar Hirdwall, Mona Malm, Källa Bie, Robin Stegmar, Anja Lundqvist, Niclas Larson; Tom Lidgard.
Lengde: 3 x 60 min
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900