Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 30. oktober 2012 kl 22.00 Utkant: Åmot

Et veikryss i Telemark


Åmot er et veikryss i Telemark fylke med noen få butikker og en veikro. Og på denne veikroa jobber Suber for å få penger til bensin til mopeden sin. Men klarer han ikke teoriprøva, er han fanget på veikroa uten sjans til å komme seg verken hit eller dit.

Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen har gått i fotsporene til folkehelten Oddgeir Bruaset og har nå laget juniorutgaven av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»! Bygda har rykte på seg for å være treig, fordomsfull og kjedelig. Men er det egentlig så ille å leve ungdomslivet sitt der? I kveld besøker han Suber Mohammed som bor i Åmot - et veikryss i Telemark fylke.

Om serien
Å ferdes i utkantstrøk i Norge fyller de fleste av oss med spørsmålet; hva i alle dager er det folk som bor her driver med? Hva fyller de livene sine med og hva er de opptatt av og kanskje viktigst – hvorfor har de valgt å bli boende utafor allfarveg?

Det er det programserien "Utkant" skal finne svar på. Vi møter åtte ungdommer som av forskjellige årsaker har bosatt seg langt fra kaffebarer, kino og urban ungdomskultur. Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen møter ungdommene og bygdene med varme, humor og en passe neve fordommer. Han skal prøve å bryte ned fordommer, kanskje bygge noen nye - og vise virkeligheten til ung, norsk bygdeungdom. Vi skal le, drikke, "burne", synge, danse linedance og leke med kyr - og lære litt mer om alle de fantastiske tingene unge folk driver med på bygda.

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Kristoffer Reinsfelt Arnesen
Ansvarlig redaktør: Håkon Moslet
Prosjektleder: Torgeir Engen
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900 info@nrk.no