Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. januar 2002 kl 17.10 Da Capo

Husker du Da Capo?

Orkesterleder Per Husby og programlederne Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen startet 
 Da Capo i 1991. Nå sendes programmene i reprise på ettermiddagstid. (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Orkesterleder Per Husby og programlederne Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen startet Da Capo i 1991. Nå sendes programmene i reprise på ettermiddagstid. (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
I NRKs arkiv fins 216 Da Capo-programmer, fylt med musikalske høydepunkter og spennende gjester. I kveld og hver tirsdag fremover kl 17.10 blir det gjensyn med programmene

Vidar Lønn-Arnesen kan fortelle at Da Capo på ettermiddagstid ikke vil bli kronologisk, men at det er naturlig å begynne med det aller første programmet som ble sendt 19. september 1991. I forbindelse med reprisesendingene vil Vidar Lønn-Arnesen hver gang invitere en gjest med tilknytning til programmet som vises. Den naturlige gjesten, som deler minner med Vidar i dag, i kveld er Gunvor Hals. Hun var som kjent medprogramleder med Vidar i de første programmene.

Orkesterleder Per Husby er på plass med sitt orkester, for en stor del de samme som har vært med hele tiden, men her ser og hører vi dem for første gang i Da Capo. Gjestene består av fint folk, Britt Langlie, Gunnar Eide, Håkon Brusveen – og Robertino, den italienske gutten med den fantastiske stemmen som var umåtelig populær i Norge tidlig på 60-tallet. I 1991, 30 år senere, er Robertino på plass i Da Capo. Stemmen har forandret seg, men han synger like flott både ”Romantica” og ”O, Sole Mio”.

Britt Langlie synger ”Kjærlighetsvise” fra ”Bør Børson” og Edith Piafs store slager ”Milord”. Den gamle olympiske mester og skikommentator Håkon Brusveen trakterer toraderen i samspill med Stensgård og Midtlien Gammeldansorkester, og det blir et humørfylt møte med Gunnar Eide, Norges store impresario, som har sørget for å få mange store stjerner til Norge, blant andre Robertino i 1961. Og så blir det selvfølgelig mye allsang.

Mye godt stoff
Programleder og Da Capo-general, Vidar Lønn-Arnesen, er like entusiastisk på Da Capos vegne som ellers. Han har stor tro på sendetidspunktet for gjensynsprogrammene, men vil allikevel tipse folk som ikke rekker hjem til kl 17.10, om å programmere videoopptaksmaskinen.

– Så mye godt stoff må du ikke gå glipp av, sier Vidar.

Egenprodusert underholdning
Programledere Vidar Lønn-Arnesen og Gunvor Hals
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Orkesterleder Per Husby og programlederne Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen startet
Da Capo i 1991. Nå sendes programmene i reprise på ettermiddagstid. (Foto: Rune Lønn-Arnesen)