Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. januar 2013 kl 20.05 Monsen og hundene

Lars blir syk


Lars Monsen har nådd målet om å etablere seg blant de ti beste hundekjørerne i Norge. Men så skjer det noe uforutsett, Lars blir syk og finner ikke helt ut av hva det er. Skal dette bli hans første sommer uten tur i fjellet?

Lars Monsen har satt av seks år av livet sitt for å bli verdens beste hundekjører. En skyhøy målsetting, men første sesong lover godt. Han og teamet når målet om å bli blant de ti beste i Norge. I hundegården kommer det nye valper til, potensielle stjerner i det framtidige vinnerspannet.

Våren 2012 skjer det ting han ikke har lagt inn i planene. Han blir syk. Han tar en rekke prøver og blir bare verre og verre.

I hundegården går det bra, samboer Trine Rein gjør mye av jobben, og han knytter til seg en ekstra hjelper for å få trent hundespannet. Til slutt konkluderer en privat klinikk med at han har borreliose. Behandlingen gjør ham bedre, men for første gang i livet går en sommer uten at han sitter i en kano. Han er rett og slett ikke sterk nok til å svømme til land dersom han skulle kantre.

Norsk dokumentarserie, produsert av NRK 2012.
Med: Lars Monsen, 22 hunder, Trine Rein, Elin Berntsen, Ole-Johnny Myhrvold og flere.
Foto og regi: Håvard Jenssen
Tilleggsfoto: Lars Monsen, Trine Rein, Ole-Johnny Myhrvold
Klipp: Cecilie Bugge
Prosjektleder: Eirik Sandberg Ingstad
Prosjektleder: Eirik Ingstad Sandberg
Presseansvarlig: Karoline Berg, tlf 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900