Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. mars 2010 kl 22.25 Migrapolis: Pappajentene

Sterke kjærlighetsbånd

Tina Shagufta Kornmo er fortsatt sterkt knyttet til pappa Hussain Munir  og mamma Zubeda Munir, selv om hun er gift. (Foto: Brede Røsjø, NRK
Tina Shagufta Kornmo er fortsatt sterkt knyttet til pappa Hussain Munir og mamma Zubeda Munir, selv om hun er gift. (Foto: Brede Røsjø, NRK
Migrapolis har undersøkt de sterke følelsene mellom fedre og døtre. Den man elsker, tukter man, heter det. Men det er ikke alltid tilfellet.

- Hei pappa, jeg har en norsk kjæreste som er pinsevenn og vi gifter oss om kort tid.
Omtrent sånn presenterte norsk-pakistanske Tina Shagufta Kornmo nyheten, da hun som 20-åring skulle gifte seg med en mann med annen etnisk og religiøs bakgrunn.

Tinas pappa, Hussain Munir, fikk sjokk og ble ikke særlig begeistret. Ikke først og fremst fordi den tilkommende svigersønnen var norsk eller kristen, men fordi datteren hadde hatt kjæreste uten at han visste om det. - Han er en ordentlig pakistansk far som liker å bestemme, men han er snill, sier Tina.

Skepsisen forsvant da han møtte svigerforeldrene til Tina. De to familiene kom godt overens. Han forsvarte ekteskapet overfor andre pakistanske familiemedlemmer og venner med nebb og klør. Dette har styrket båndet mellom far og datter.

Den viktigste mannen i mitt liv
Som ungdom var Ayse Balam Bilgic et problembarn som vanket på Oslo-City. Og hun var ganske ung da hun giftet seg med en mann som viste seg å være voldelig.

Ayses pappa, Sukru Bilgic, føler at han tok riktige valg for datteren da hun var liten. Ayse rotet seg bort i dårlige miljøer, men det er helt ok å feile, legger han til.

Da Aisha brøt ut av det voldelige ekteskapet, dro hun hjem til foreldrene. De tok i mot henne med åpne armer. – Min datter er viktigere enn ære, sier pappa.

Vil ha pappa for seg selv
Bare 31 år gammel ble Olav Helgeland alenepappa til tre jenter på 7, 9 og 11 år. Han ble skilt for tre år siden, og for ett år siden flyttet barnas mor til Canada. Olav har ansvaret for de daglige syslene, som leksehjelp, middagslagning og lek.

Kanskje er det fordi mamma flyttet langt av gårde sammen kjæresten sin, at døtrene hans ikke vil at pappa skal finne seg kjæreste. Og de følger nøye med på privatlivet hans.
- Når han har vært på fest, så spør vi ham om han har snakket eller danset med en dame, sier døtrene, - og hvis han har kysset, så blir vi sure.

Egenproduksjon: Østlandssendingen. 2010
Programledere for kveldens sending: Phung Hang, Azka Baig og Noman Mubashir.
Pressekontakt: Sidsel Mundal , 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside