Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. mai 2006 kl 21.35 Den 13. krigeren

Banderas blant norske vikinger

Vikingene blir kalt hjem for å møte en nådeløs fiende (Foto: Buena Vista)
Vikingene blir kalt hjem for å møte en nådeløs fiende (Foto: Buena Vista)
Antonio Banderas spiller en kultivert araber, Ibn Fadlan, som havner blant norske, usiviliserte vikinger. Dennis Storhøi har rollen som den lystige Herger.

Mens Ibn er hos vikingene, får de bud hjemmefra. Hjemlandet deres blir herjet av en mektig fiende, og en spåkone sier at 13 krigere må reise for å bekjempe fienden.

12 vikinger melder seg frivillig, men den trettende krigeren kan ikke være fra nord. Ibn Fadlan blir selvsagt den utvalgte og følger med vikingene hjem. På veien lærer han vikingenes språk og blir venner med den lystige Herger.

Når de kommer til vikingenes hjem, oppdager de at hele befolkningen lever i frykt. De 13 krigerne står overfor horder av nådeløse vesener.

Om filmen
Nordiske skuespillere er sterkt representert, og i den første halvtimen er deler av dialogen på norsk, svensk, dansk og islandsk. Dennis Storhøi som Herger den lystige er et stort pluss for filmen, i følge flere anmeldere. Dessuten er det alltid flott å se et fullrigget vikingskip til sjøs.

Amerikansk/kanadisk actiondrama (1999)
Originaltittel: "The 13th Warrior"
Med Antonio Banderas (Ibn Fadlan), Diane Venora (Dronning Weilew), Dennis Storhøi (Herger den lystige), Vladimir Kulich (Buliwyf) og Omar Sharif (Melchisidek)
Regi: John McTiernan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78