Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. juli 2005 kl 23.25 Little Britain

Storbritannia på vrangen

Marjorie Dawes (Matt Lucas) er en slankeekspert med tvilsomme metoder… (Foto: BBC Three)
Marjorie Dawes (Matt Lucas) er en slankeekspert med tvilsomme metoder… (Foto: BBC Three)
Statsminister Michael har noen tunge stunder når han går gjennom morgenavisene, og får trøst av sekretæren Sebastian. Vicky og noen av hennes skolevenner prøver å bestille drinker på en pub, selv om de helt åpenbart ikke er gamle nok. Hvis noen er i tvil, så er det skøyerne Matt Lucas og David Walliams som nok en gang viser oss Storbritannia på vrangen.

Lou og Andy hygger seg med iskrem på stranden, og hypnotisøren Kenny Craig bruker evnene sine på sykebesøk hos moren og vinner en runde med Scrabble. Den iherdige slankeeksperten Marjorie forteller kurset pinlige detaljer om sin søster Barbara som trenger å gå ned noen kilo. På den lokale puben klager Daffyd til sin venn Myfanwy over at det ikke er noen aktiviteter for homofile i nærområdet.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I åtte programmer inviteres seerne til å bli med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer, hvor innbyggerne ikke er mindre elleville. Det sørger nemlig komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller nemlig samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende og innsiktsfulle kommentarer.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og peronsgalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme, tenåringen Gary har et usunt forhold til sin beste venns bestemor, Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams, Tom Baker
Hjemmeside: www.bbc.co.uk/bbcthree/tv/littlebritain/index.shtml
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • www.bbc.co.uk/bbcthree/tv/littlebritain/index.shtml