Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. januar 2002 kl 22.00 Med hjartet på rette staden

Gina på puben

Pub-innehaver Gina Ward (Tricia Penrose, t.h.) og tante Mary (Arbel Jones) i
Pub-innehaver Gina Ward (Tricia Penrose, t.h.) og tante Mary (Arbel Jones) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Det er klart for en ny omgang av den populære engelske serien ”Med hjartet på rette staden”. Pub-innehaver Gina Ward (Tricia Penrose) er på plass i Aidensfields Arms igjen, etter å ha vært i onkel Georges begravelse. Hans siste ønske var at tante Mary skulle hjelpe Gina på puben. Men Gina er ikke så sikker på det.

Livet går videre i Aidensfield, Yorkshire. To naboer strides, en bil blir stjålet og et par tilfeller av matforgiftning skaffer politiet en smule bry – alt er med andre ord ved det normale.

Typene
Den stjålne bilen tilhører byens lurendreier Greengrass (Bill Maynard). Han finner raskt ut hvordan bilens verdi kan gjenvinnes. Den pertentlige Blaketon (Derek Fowlds) fortsetter å jage Greengrass. Men har ikke Blaketon selv også noe på si?

I ukens episode er det spesielt Gina vi møter. Før hun vet ordet av det, trenger hun hjelpen tante Mary skulle gi henne. Gina blir rammet av matforgiftningen som herjer, og det er Mary som må holde puben i gang.

Musikken
Skuespilleren Tricia Penrose som spiller Gina, er også en kjent sanger. Den som følger med i ”Med hjartet på rette staden” vil ha hørt henne synge ved flere anledninger.

De magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør stadig noe av resepten for seriens suksess. Handlingen i ukens episode ledsages av sangene ”Wild Thing” (The Troggs), “Are you Lonesome Tonight” (Elvis Presley), “Go Now” (The Moody Blues), “Three Steps to Heaven” (Eddie Cochran) og “In the Midnight Hour” (Wilson Pickett).

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen har lenge vært Nick Rowan (Nick Berry), men han har nå fått en stilling i det kanadiske ridende politi. Plassen som betjent etter Nick er nå overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 23)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Pub-innehaver Gina Ward (Tricia Penrose, t.h.) og tante Mary (Arbel Jones) i ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)