Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. januar 2008 kl 19.55 Sirkusliv

Snart premiere

Leo med med hunder. (Foto: NRK)
Leo med med hunder. (Foto: NRK)
En hel vinter har truppen arbeidet med å sette sammen sesong 59 av Cirkus Arnardos forestilling, og etter premiere i Arendal venter aviskritikkene.

Familien Gärtner, som opptrer med de to indiske elefantene Rani og Mandjula, venter sitt fjerde barn. Glorria er tre måneder på vei, og skal føde omtrent når sirkussesongen er over i september.

I denne episoden skal hun på ultralydundersøkelse, mens mann og barn er hjemme for å passe elefantene.

Sirkushunder
Russeren Leo Beljakov var tidligere akrobat. Nå har han valgt en ny karriere i manesjen, og har fått fem nye kompanjonger. Av de seks hundene han har med seg, opptrer fem av dem i forestillingen.

Den sjette, bokseren Tshacha, sitter foreløpig på reservebenken, men skal trå til ved skader og lignende. Imidlertid tar det omlag halvannet år å trene opp en ny sirkushund, og ennå har Tshacha langt igjen.

Om Cirkusliv
I åtte episoder følger vi det opplevelsesfylte livet til Cirkus Arnardo. Vi møter blant annet den italienske klovnen Jimmy Folco og familien Gärtner fra Wien, som har med seg to indiske tungvektere i form av elefantene Rani og Mandjula.

Sesongen starter i vinterkvarteret i Lillesand og beveger seg så langt nord som til Alta, før sirkusfølget på om lag 90 personer har siste forestilling i Stokke i Vestfold.

Sirkusdirektør Arild Arnardo var kun syv år da faren, Arne Arnardo, skapte Cirkus Arnardo i 1949. Siden har Arild tilbrakt hvert sommerhalvår på veien sammen med artister, dyr og teltarbeidere. Nå er Arild 65 år, og sønnen Are og datteren Helen er i ferd med å overta mye av ansvaret for å skape magi i manesjen kveld etter kveld. Fjerde generasjon Arnardo er også på plass i form av Luigi på 7 år og Shannon på 5 år.

Serien er produsert av NRK Program riks i Bergen, som tidligere har laget seriene "Hospitalet" (2003) og "Oljeriket" (2006) i samme sjanger. Tre foto-regissører fulgte sirkuset i en bobil og levde sammen med dem det meste av sesongen 2007. På den måten kom kameraene og mikrofonene ekstra tett på de små og store drama som oppsto underveis.


Egenproduksjon fra NRK Program Riks Hordaland
Prosjektleder og regi: Ole Egil Størkson, tlf 928 68 451
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716,
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900
Episoden blir også sendt søndag 20. januar NRK3.

Bilder
Cirkusliv: Leo med en av hundene (Foto: NRK)
Cirkusliv: Josef og elefantene (Foto: NRK)