Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. juli 2003 kl 22.15 Hotellet

Krise i familien Faber

Adam (Martin Hestbæk) er dypt såret og sint på sin mor Alice (Kirsten Olesen) etter at legen har avslørt at faren, Erik, var steril (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Adam (Martin Hestbæk) er dypt såret og sint på sin mor Alice (Kirsten Olesen) etter at legen har avslørt at faren, Erik, var steril (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Alice har fødselsdag, og Jimmy er invitert med til middagen i privaten. Under selskapet bestemmer Alice seg for å fortelle sine barn sannheten om deres far.

En flott kvinne dukker opp i baren hos Nikolaj. Hun sier hun er konsulent, men Nikolaj får fort en følelse av at hun er innblandet i helt andre forretninger.

Anettes eksmann, Claes, har kjøpt båt, og Anette lar seg imponere og takker ja når hun og barna blir invitert om bord.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (Erik begår selvmord i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Ellers medvirker: Bjarne Henriksen, Baard Owe, Sarah Boberg, Søren Byder, Lene Maria Christensen, Jamile Massalkhi Ruydolf og Claus Bue

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt Frøydis Haug, tlf: 23 04 99 18