Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. januar 2008 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2008: Folkefest i Bodø

Siste delfinale

Avalanche deltar i Grand Prix, men på grunn av halsbetennelse må Kirsti Johansen (t.v)melde avbud på kort varsel. Camilla Alvestad stepper inn. (Foto: Fredrik Arff)
Avalanche deltar i Grand Prix, men på grunn av halsbetennelse må Kirsti Johansen (t.v)melde avbud på kort varsel. Camilla Alvestad stepper inn. (Foto: Fredrik Arff)
I kveld er det klart for den tredje og siste delfinalen i årets Melodi Grand Prix. To nye finalister skal stemmes fram i løpet av showet i Bodø Spektrum.

Avalance, Maria Trøen, Ole Ivars, Lene Alexandra, Torstein Sødal og King of Trolls er de siste seks artistene som konkurrerer om en plass i den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Bodø har sørget for storslåtte folkefester i delfinalene de foregående to årene, og stemningen blir neppe dårligere av at det denne gang er deres eget bysbarn, Per Sundnes, som er programleder.

Veien til finalen
Gjennom direktesendte Melodi Grand Prix-show fra Stavanger, Kongsvinger og Bodø skal to finalister fra hvert sted stemmes fram til finalen i Oslo Spektrum lørdag 9. februar.

De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i delfinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show onsdag 6. februar. De to låtene som kommer på første og andre plass her, går videre til finalen.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 26600. Ingen kodeord.
Det koster 5 kr pr stemme, både telefon- og SMS-stemmer.

NB! Husk at du kan stemme fra klokken 09.00 fredag morgen, og frem tiltelefonlinjene stenges under sendingen fredag kveld.

Finalistene i delfinalen i Bodø fredag 25. januar er:

Melodi 1: TWO MONKEYS (ON THE ROOF)
Artist: Avalanche
Tekst og melodi: Kjetil Røsnes og Kirsti Johansen

Ekteparet Kjetil Røsnes og Kirsti Johansen bor på en herregård i Aurskog, og utgjør duoen Avalanche som i år opptrer i MGP med egenkomponert tekst og melodi med låta "Two Monkeys (On The Roof)". De debuterte i MGP i fjor, da kun som låtskrivere av "Goodbye To Yesterday".

Tidligere har Avalanche gitt ut flere album. Mest kjent er de for singelen "Johnny Johnny come home" fra debutalbumet "Avalanche" (1990). Låta toppet hitlistene i mange europeiske land, og havnet på Bilboards 2. plass i "European Hot 100". Utover dette har duoen komponert og produsert en rekke låter som har blitt store hits.

"Two Monkeys (On The Roof)" ble skrevet i 1997 etter et halvt års opphold i Cannes. Kjetil forteller at inspirasjonen er hentet fra den røde løperen under filmfestivalen.


Melodi 2: HEAR WHEN I’M CALLING
Artist: Maria Trøen

Tekst og melodi: Jarl Aanestad

Maria Trøen kommer fra Stavern, bor i Oslo og debuterer i MGP med låta "Hear Me When I’m Calling" av Jarl Aanestad.

De siste seks årene har hun stort sett jobbet som sanger og artist, både for andre og i egne prosjekter som har gitt suksess, deriblant tradisjonsrike juleturneer og sommershow.

Sammen med sin søster var Maria Jan Werner Danielsens faste korist fra 2000 og fram til han døde. Her ble grunnlaget for en koristkarriere lagt, og hun fikk stadig nye oppdrag hvor hun sang med kjente artister.

Maria er MGP-fan av dimensjoner, og låta hun synger handler om å stå på egne ben.


Melodi 3: SOM I HIMMELEN
Artist: Ole Ivars

Melodi og tekst: William Kristoffersen

Etter snart 45 års fartstid opptrer Ole Ivars for første gang i MGP med bassist William Kristoffersens låt "Som i himmelen". Bandet er bosatt i Hamar og i Mjøs- og Gudbrandsdal-området.

William Kristoffersen har skrevet de fleste av bandets låter, deriblant mange slagere: "Regnets Rytme", "Spellemannsblod", "Nei, så tjukk du har blitt" og "Jag trodde änglarna fanns" er noen av de mest kjente. Merittlisten for priser og utmerkelser er også lang, blant annet fem Spellemannpriser. Ole Ivars har gitt ut totalt 42 LPer og CDer som har resultert i 14 Gullplater og to Platinaplater.

"Som i himmelen" er en melodiøs ballade med norsk tekst. Sangen er en kjærlighetssang som likeså godt være en kjærlighetserklæring til et barn, en far eller mor som det kan være til en kjæreste, kone eller mann.


Melodi 4: SILLYCONE VALLEY
Artist: Lene Alexandra

Tekst/melodi: Ivar Winther / Kam An Leung

Trøgstadjenta Lene Alexandra Øien er bosatt i Oslo, og debuterer i MGP med låta Sillycone Valley. Lene Alexandra markerte seg musikalsk på tv-skjermen da hun i 2003 nesten kom til finalerunden i Idol. Etter dette laget hun en demoplate med tre sanger. Den musikalske karrieren ble likevel utsatt da Lene begynte å markere seg i modellbransjen. Hun opptrådte i mange musikkvideoer og gjorde seg kjent via magasincovere og oppslag i norske og internasjonale magasiner.

Lenes første singel "My boobs are OK" kom i 2007 og har blitt en stor hit i både Norge og utlandet. Hennes andre singel "Hot boy hot girl" har slått kraftig an i Sverige og ble det mest sette klippet på Aftonbladet.no i 2007.

MGP-låta "Sillycone Valley" handler om en verden full av muligheter, sier Lene, og lover å gi bånn gass.

Melodi 5: EASTERN WIND
Artist: Torstein Sødal

Tekst/melodi: Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles

Torstein Sødal kommer fra en musikalsk Kristiansandsfamilie, og deltar for første gang i MGP i 2008. Torstein har en lang karriere bak seg som frilanssanger, og i denne tiden gjorde han seg bemerket hos flere kjente norske artister.

I 2003-2006 jobbet han med prosjektet "Another smiling face" i Moldova, hvor han viet oppmerksomhet til landets funksjonshemmede barn. Torstein har et brennende ønske om å utvikle sitt engasjement for bistand i kombinasjon med musikk. I 2006 arrangerte han en omfattende turne i samarbeid med Inger Lise Rypdal, og i tillegg har han i fire år turnert med Hanne Krogh på hennes julekonserter.

Låta Eastern Wind er skrevet til Torstein av Eivind Rølles og Christian Ingebrigtsen. Tekst og melodi er inspirert av Torsteins arbeid i Øst-Europa, og formidler et ønske om å gi folk kraft og mot til å tro på drømmene sine.


Melodi 6: FAR AWAY
Artist: King Of Trolls

Tekst/melodi: Frode Anderssen

Frode Anderssen er fra Lillestrøm og debuterer som både artist og låtskriver i MGP med låta "Far Away". Frode har alltid vært interessert i eventyr, nisser, troll og alver, og for sju år siden startet han på eventyret som skulle bli utgangspunktet til MGP-låta "Far Away".

Frode laget en eventyrbok til sin sønns 5-årsdag, og det ga mersmak. Han begynte å skrive musikk til boka, og "Far Away" er skrevet som første låt på den andre plata i barneeventyret om Alvin & Trollet. Når Frode fremfører "Far Away" i delfinalen i Bodø, er det under artistnavnet King of Trolls, som er navnet på trollkongen i eventyret hans.

"Far Away" handler om at når man blir voksen, kan man lett glemme hvordan det var å være barn – og at det kan være lurt å huske på fantasien vi hadde som små.

Direktesendt underholdningsshow
Produsert for NRK Underholdning av Dinamo Story (2008)
Programleder: Per Sundnes
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 23 04 40 79/911 64 716
Blir også sendt lørdag 26. januar kl. 23.00 (NRK3).
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no

LENKER
  • Hjemmeside 
  • Hjemmeside