Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. juni 2013 kl 21.15 Gardsjentene


En ny jente dukker opp på farmen i andre sesong av den britiske dramaserien "Gardsjentene". Connie er frekk, sexy, synger som en engel og er skapt for trøbbel. Unge Bea er blitt bondekone og mor siden sist.

"Gardsjentene" utspiller seg på den engelske landsbygda med den andre verdenskrigen som bakteppe. Unge jenter i byene meldte seg til Women’s Land Army for å gjøre krigstjeneste i landbruket. I serien følger vi kvinnene i dagliglivet mens de gjør en innsats for landet sitt.

Det er sesong 2 og 3 som står på sendeplanen nå. De består opprinnelig av ti episoder i alt, men disse sendes i langversjoner på til sammen fire episoder.

Amerikanske soldater
Bea ble gravid som 16-åring etter en kortvarig affære med en amerikansk soldat, og er nå mor til en seks måneder gammel gutt. Hun er lykkelig gift med Billy, men når en horde med amerikanere tar inn på gården, utsettes forholdet deres for store påkjenninger.

Etter mange prøvelser ble Joyce ble gjenforent med sin elskede ektemann på slutten av forrige serie. Nå frykter hun at han vil bli utkalt til nye, farlige oppdrag.

Lady Ellen, godsets overhode, trives med tilværelsen som enke. Men en av yankeene, Jack, sjarmerer henne trill rundt. Det skal vise seg at Jack har en spesiell agenda under sitt oppdrag i England.

Det er med andre ord klart for romantikk, forviklinger og konflikter i nye episoder av "Gardsjentene"!

Britisk serie fra 2011
Originaltittel: Land Girls (sesong 2 og 3)
Med: Jo Woodcock (Bea), Becci Gemmell (Joyce), Seline Hizli (Connie), Sophie Ward (Ellen), Christine Bottomley (Annie), Liam Boyle (Billy), Clive Wood (Jack) m.fl.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900