Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 25. oktober 2004 kl 21.15 Niern: Timecop

Tidsreise med Claude Van Damme

En politimann blir vitne til drapet på sin kone og ufødte barn. Ti år senere får han sjansen til å reise i tid. Kan han klare å forhindre drapet?

"Timecop" er en framtidsvisjon, og forteller historien om tidsreise-opplevelsene til politimannen Max Walker (Claude Van Damme). I 1994 forteller Walkers kone, Melissa (Mia Sara), at hun venter deres første barn. Samtidig blir de angrepet av en gjeng kriminelle. Walker ligger skutt og hjelpeløs og ser sin kone og hjemmet gå i lufta.

Ti år senere er Walker ansatt i en statlig kommisjon som utreder tidsreise-teknologien. Kommisjonens rolle er å stanse tidsreisene for å beskytte amerikanske, økonomiske interesser. Walker finner ut at den korrupte senatoren McComb (Ron Silver), som var med på å grunnlegge byrået, utnytter det for egen vinnings skyld. Han prøver å etablere et tidsreise-monopol, slik at han kan tjene seg rik på aksjemarkedet. Walker reiser tilbake i tiden for å forhindre at McComb dreper sin tidligere partner.

Samtidig håper Walker å redde sin kone. Han finner ut at McComb stod bak angrepet, for å forhindre at Walker skulle komme i veien for planene hans.


Amerikansk spillefilm fra 1994
Originaltittel: "Timecop"
Regi: Peter Hyams
I rollene: Jean-Claude Van Damme, Mia Sara, Ron Silver, Bruce McGill og Gloria Reuben
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83