Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. februar 2003 kl 19.45 Brigaden

Isfront på alarmsentralen

Rune (Hans Rønningen) er rasende på Trude (Marianne Mørk), og den gode tonen på alarmsentralen er en saga blott. (Foto: Terje Bendixby, Scanpix)
Rune (Hans Rønningen) er rasende på Trude (Marianne Mørk), og den gode tonen på alarmsentralen er en saga blott. (Foto: Terje Bendixby, Scanpix)
Trude og Rune, parhestene på alarmsentralen, har alltid vært perlevenner. Det forandrer seg drastisk når Runes sønn havner i politiets søkelys på grunn av opplysninger fra Trude.

Trude har en stund vært plaget av tanken på at Aleksander kan stå bak de mange påsatte brannene den siste tiden. Under sterk tvil forteller hun politiet om sine bange anelser, men det er noe hun snart ønsker at hun hadde ugjort.

På eget initiativ har Rune skaffet sysselsettingsmidler som sikrer Aleksander jobb på brannstasjonen. Men når politiet forteller ham om sine mistanker, forstår han at alt har vært forgjeves. Han blir rasende på Trude og nekter å tilgi det han opplever som et svik fra sin nære venn og kollega.

Politiet har fortsatt ingen sikre bevis for hvem som er gjerningsmannen, men at en ildspåsetter herjer i strøket, er hevet over enhver tvil. I kveldens episode må Brigade 01 slukke en brann i et hospits der asylsøkere lever under kummerlige forhold. Nok en gang avdekkes det at brannen har startet i en engangsgrill.

Om serien
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ravi alias Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
LENKER
  • Hjemmeside