Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. september 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

En ny kjempesjanse

Stine Mari Langstrand konkurrerer i Kjempesjansen. Foto: NRK
Stine Mari Langstrand konkurrerer i Kjempesjansen. Foto: NRK
Avstemmingen pågår for fullt på nettet der fire talenter kjemper om å bli deltaker nummer fem i kveldens Kjempesjansen. Nedenfor følger informasjon om de fire kandidatene som allerede er kvalifisert.

I kveld blir det både vakker fiolinmusikk og liflig a capellasang på menyen hos Dan Børge Akerø.

Sara Chen
15 år gamle Sara er søsteren til Catharina Chen som ble nummer to i forrige runde av Kjempesjansen. Sara går på Foss videregående skole i Oslo og har allerede fremtidsplanene klare: Hun vil spille fiolin i de beste orkestrene i verden – og i de fineste konserthallene. Hun har spilt fiolin siden hun var fem år og har søsteren sin som sitt store forbilde. Det har blitt et par opptredener både på radio og tv før hun nå skal i ilden hos Dan Børge Akerø i Kjempesjansen. Sara ønsker å bruke pengegevinsten til å kjøpe en ny fiolin.

Solfa
De fem herrene Arild Pytte Solum, Kristian Lie, Leif Olav Thoresen, Amund Bentzen og Morten Midtlien har sunget sammen i 10 år. De synger a capella og har en herlig utstråling på scenen. De har mye til felles: De er alle 30 år, gift og har barn. Solfa har opptrådt i Barne-TV, Kykelikokos, Pysjpopbaluba og Hodejegerne. Snart kommer gruppen ut med en trippel-CD.

Stine Mari Langstrand
25 år gamle Stine Mari holder på å utdanne seg til klassisk sanger. Hun ble tidlig grepet av adrenalinkicket hun får av å stå på en scene. Mer påfyll av adrenalin får hun ved å dyrke hobbyene snowboarding og motorsykkel.

Hun drømmer om å kunne kombinere de to av lidenskapene sine: klassisk sang og bandet Lumsk. Dersom hun vinner penger så skal de gå til timer hos sangpedagogen.

Juan Pablo (Joan Pau Stemland)
Joan Pau Stemland er en ekte Lofot-spanjol. Han flyttet fra varme Spania til det kalde øyriket i nord etter å ha vært i Norge på interrail som 19-åring. Nå er han 31 år og sanger. Han drømmer blant annet om å få jobbe sammen med ett av sine store idol: Marie Fredriksson fra Roxette. Joan ønsker å gi ut plate, og skulle han vinne penger i Kjempesjansen, går de til dette formålet – og en mulig turné i etterkant.

I uken før program nummer to konkurrerer disse i Nettsjansen: Nixon, Lasey Mic, Stine Larsen. Se mer på www.nrk.no/kjempesjansen.

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15 – 30 år få vise seg fram for et bredt tv-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Nettsjansen
I tillegg får noen utvalgte bli med i "nettsjansen" i uken før programmet sendes. Her stemmes én person frem av publikum til å bli den femte deltakeren i ukens "Kjempesjansen". Les alt om nettsjansen på www.nrk.no/kjempesjansen.

Det er med andre ord fem personer hver uke som konkurrerer i Kjempesjansen på tv. Alle midlene fra stemmene går direkte til utøverne. I forrige runde fikk deltakerne hele 4,5 millioner.


Underholdningsprogram
Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • Hjemmeside