Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. august 2006 kl 21.00 Minority Report

Storebror ser deg

John Anderton (Tom Cruise) og en av
John Anderton (Tom Cruise) og en av "seerne" (Samantha Norton). (Foto: Fox Films AS)
Politibetjent John Anderton hindrer mord før de blir begått ved hjelp av visjoner og teknologi. Men så blir han selv anklaget for et drap han ennå ikke har utført. Hvem er offeret hans? Og hva kan han gjøre for å avverge mordet?

Søndagens film tar oss med til USAs hovedstad Washington D.C. og år 2054. En forebyggende divisjon i kriminaldepartementet har tatt i bruk en slags synsk framtidsteknologi: Tre "seere" kan se mord før de blir begått, og så langt har de aldri tatt feil.

Er selv morderen
John Anderton (Tom Cruise) er sjef på avdelingen, og den første som ser bildene av seg selv som morder. Nå har han 36 timer på seg før mordet begås til å finne ut hvem som er offeret hans, og ikke minst hvorfor. Både omgivelsene og ansiktene i visjonen er helt ukjente for ham, og den eneste ledetråden er at han selv er morderen.

Overvåket
Mens hans egen avdeling, ledet av rivalen Danny Witwer (Colin Farrell), følger hans minste steg, må Anderton infiltrere byen han lever i. Her blir hvert minste steg overvåket, bilene blir kontrollert av andre enn sjåføren og øynene dine avslører hvor du er, hva du vil og hvor du er på vei.

Filmen er basert på en roman av science fiction-forfatteren Philip K. Dick, og Tom Cruise spiller hovedrollen som John Anderton. Steven Speilberg har regien, og filmen fikk svært gode kritikker både i Norge og USA.

Amerikansk actionfilm (2002)
Regi: Steven Spielberg
Produsert av Fox Films AS
I rollene: Tom Cruise, Colin Farrell, Max von Sydow, Samantha Norton
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252