Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 11. august 2010 kl 20.50 Bangla mekaniske verksted

Skal stille ut i himmelriket

Leepu har vanskeligheter med å se hvordan han skal klare å forvandle denne tunge, gamle klumpen på fire hjul til å bli en sexy superbil.  (Foto: Discovery Channel)
Leepu har vanskeligheter med å se hvordan han skal klare å forvandle denne tunge, gamle klumpen på fire hjul til å bli en sexy superbil. (Foto: Discovery Channel)
Bernie og Leepu får tilbud om å stille ut deres siste bilkreasjon på Goodwood Festival of Speed – en festival som blir omtalt som intet mindre enn selve himmelriket for bilentusiaster.

Ryktene om de fantastiske forvandlingene som skjer med bilvrakene innenfor Bangla mekaniske verksted, har begynt å spre seg. Leepu og Bernie blir invitert til å stille ut sin neste kreasjon på det som blir omtalt som selve himmelriket for nostalgikere, bilentusiaster og motorsportelskere – nemlig på Goodwood Festival of Speed.

Nå kan det bære eller briste. For i løpet av bare tre uker må gutta lage en svimlende superbil som må kunne ta pusten fra samtlige festivaldeltagere på Goodwood.

Om serien
Bli med Leepu fra Bangladesh og Bernie fra England inn på Bangla mekaniske verksted, hvor de blander crazy designvisjoner med mekaniske evner. Mens Bernie tar for seg det praktiske arbeidet, sørger Leepu for kreative sprell – noe som både går Bernie og verkstedet på nervene. Vil den britiske og den bangladeshiske kulturen ende i en front-mot-frontkollisjon, eller vil de to bilfanatikerne klare å skape nye superbiler?

Leepu og Bernie
Leepu lever og ånder for - og drømmer om biler, uansett form, farge og størrelse. Det har han gjort siden han som guttunge for første gang la øynene på en Lamborghini. Han lagde sin første bil allerede som 17-åring og jobber nå som bildesigner. Hjemme i Bangladesh er Leepu blitt et nasjonalt ikon på grunn av sine unike og spektakulære bilkreasjoner.

Bernie derimot, er den praktiske bilmekanikeren som er født med olje i årene. Oppvokst på østkanten i London begynte han å jobbe med biler allerede som elleveåring. Tolv timer hver lørdag sto han og polerte drosjebiler. Ved fylte tretten fikk han praksisplass på et bilverksted, og det tok ikke lang tid før han kjente både innsiden og utsiden av alt fra Ford til Ferrari.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i tolv deler (2008)
Produsert av: Discovery Channel
Originaltittel: Chop shop: London garage
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer