Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. september 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK1 tirsdag 28. september kl 20.05
Alternativ medisin (4:20)

Peppermynteolje mot magesmerter

Mange tusen dansker har problemer med magen. De fleste får beskjed av sin lege om at det bare dreier seg om en irritert tykktarm, og at det eneste som hjelper er å holde seg unna visse matvarer. Men peppermynteolje har vist seg å være et ganske effektivt hjelpemiddel for mange.

I Danmark har en gruppe leger med en klinisk undersøkelse påvist at peppermynteolje kan lindre magesmerter.

\"Alternativ medisin\" har også vært en tur i England hvor legen Edward Bach for mer enn 60 år siden oppfant en helt spesiell form for medisin, nemlig blomstermedisin. Redaksjonen har besøkt dr. Bachs klinikk, som fremdeles produserer blomsterdråpene.

En mann i 50-årene som har problemer med overvekt og høyt kolesterol i blodet, blir satt på kur av redaksjonen bak programserien. Vi følger hans kamp mot seg selv og de overflødige kiloene.

En av USAs mest anerkjente forfattere heter Marianne Williamson. Bøkene hennes befinner seg bestselgerlistene i USA. Hun har studert religion og filosofi. Hennes bok \"Inn til kvinneligheten\" handler om hvordan kvinner blir hele kvinner i en mannsdominert verden. Og det skal hun snakke om i kveldens program.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.

Den amerikanske legen og åndelige veileder Deepak Chopra og den danske biopaten Henrik Dilling veksler på å gi gode råd om hvordan vi kan unngå for eksempel stress og overvekt.
Kjente forfattere fra England og USA gir seerne kloke ord med på veien om hvordan vi kan oppnå bedre livskvalitet. Blant dem vi får møte i serien er Englands fremste healer, Betty Shine, og den amerikanske legen Dr. Andrew Weil. De har også gode råd for hvordan vi kan oppnå optimal sunnhet for kropp og sjel.

Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.


NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41