Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. september 1999 kl 23.00 Best i verden

Best i verden (ttv)


NRK2 torsdag 23. september kl 23.00
Best i verden (2:9)

Fokus på ulike kropper

\"Kroppen\" er temaet i kveldens utgave av \"Best i verden\". - En vakker kropp må ikke være for tynn. Det er bedre med for mye enn for lite, fastslår vektløfteren Stian Grimseth (26) fra Førde i Norge. Med en høyde på nesten to meter og vekt på 150 kilo drømmer han om å bli verdens sterkeste mann!

Riktignok synes han ikke at kroppen hans er så veldig estetisk, men den er iallfall funksjonell. - Det er viktigere å være sterk nok til å kunne ta de tyngste løftene enn å se pen ut, framholder Stian og understreker at kroppen hans er en prestasjonsmaskin.
- Jeg trener den opp til å yte det maksimale og har stor tro på at jeg kan nå til topps, sier Stian, som jobber iherdig for å nå sine mål.
For å bli verdens sterkeste må han ha full kroppskontroll. 100 prosent dopingfri prøver han å sprenge sine ytterste grener på naturlig måte. - Men hadde jeg ikke vært vektløfter, ville jeg selvfølgelig ikke veid så mye. Den dagen jeg slutter må jeg slite hardt for å komme ned i vekt.

En farget \"Frøken Sverige\"?
Mens Stian ønsker å bli verdens sterkeste mann, håper Stockholmsjenta Laide Rieke (18), som er mørkhudet, å bli enn ny \"Frøken Sverige\". Hun er en av kandidatene i finalen. Uken før det hele går av stabelen er intensiv, antrekk skal prøves, koreografi drilles og hår fikses.

Aktiv i rullestol
Med hvinende dekk og høy musikk skrenser Kim Thor Jensen inn på invalideparkeringen. Folk bare rister på hodet før han lemper rullestolen ut og ruller avgårde.
Kim Thor (24) fra Danmark er lam, men lever et aktivt liv. Han drømmer om at døgnet har 25 timer. Om dagen jobber han på DSB, og om natten er han DJ på et av diskotekene i Odense.

NRK2 torsdag kl 23.00

Bilde (Via Scanpix/Internett)
1) Vektløfter Stian Grimseth (26) fra Norge drømmer om å bli verdens sterkeste mann. (Foto: Hege Michelsen).

2) Laide Rieke (18) håper på bli den nye \"Frøken Sverige\". (Foto: Rune Johnsson).

3) Selv om Kim Thor Jensen (24) fra Danmark er lam, lever han et aktivt liv. Han drømmer om at døgnet har 25 timer. (Foto: Lise Wraa).

Dokumentarserie for ungdom i ni deler - nordisk samproduksjon
Prosjektleder: Chris Amble, tlf. 23047354

Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23 04 81 23