Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. juli 2002 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Morganbiler og medisterkaker

Nina Kristiansen, Kjell Fuglehaug og Gerd Wicklund-Hansen.  Foto: Truls Løtvedt
Nina Kristiansen, Kjell Fuglehaug og Gerd Wicklund-Hansen. Foto: Truls Løtvedt
Det er tid for flere høydepunkter fra ”Antikviteter & snurrepiperier”. Vi får blant annet gjensyn med Knut Chr. Hallan som mener at livet er for kort til å kjøre kjedelige biler. Han har trolig en av verdens største og fineste samlinger med gamle Morganbiler.

Denne imponerende samlingen spenner fra en trehjuling 1924-modell med utvendig V2 vannavkjølt motorsykkelmotor, og helt fram til prototypen på den nye Morgan Aero 8, som også finnes i samlingen.

Medisterkaker med konjakk
Ellers i kveld blir det reprise på hvordan du kan lage ”Bestemors bergenske medisterkaker”. Oppskriften har Gerd funnet i et hefte fra Hedmark museum på Hamar, og det spesiell med disse medisterkakene er at de skal spes med en halv flaske konjakk!

I Antikvitetskroken blir det blant annet gjensyn med en gammel øltønne fra Voss fra 1772, og i tillegg et flott utskåret skap i dragestil som treskjæreren Lars Kinsarvik laget til Trønderheimen i 1913.

Superslageren ”Frøken Johansen og jeg” fra 1960 og Erik Byes flotte og poetiske vise ”Vesle jente” er også blant høydepunktene denne gangen.

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Prosjektleder: Ole-Bjørn Kringstad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83