Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. juni 2004 kl 22.10 Detektimen: Kalde spor

Uhyggelig kortspill

Sjefsetterforsker Peter Boyd får en skummel pakke i posten. (Foto: BBC)
Sjefsetterforsker Peter Boyd får en skummel pakke i posten. (Foto: BBC)
Seriemorderen Thomas Rice ble kjent som Gambleren fordi han kidnappet kvinner og tvang politiet til å trekke et tilfeldig spillkort som skulle bestemme kvinnenes skjebne. Nå sitter Rice i fengsel, men Boyd og hans folk blir kalt inn når det eneste overlevende av Rices tidligere ofre en dag finner kortet hjerter dame på bilruten. Er en ny morder på ferde?

Dr. Clare Delaney var den eneste kvinnen som overlevde et møte med Gambleren. En kveld blir hun holdt under oppsikt av en kikker – som etterlater en hjerter dame på frontruten av bilen hennes. Dette er det samme kortet Gambleren koblet til henne da hun var i hans fangenskap. Hvem står bak det lite hyggelige hilsenen? Boyd og hans team settes på saken.

Ukjent medsammensvoren?
Boyd har hele tiden hatt en mistanke om at Gambleren ikke var alene om bortføringene og drapene. Kan det hende at det går en ukjent gjerningsmann løs, en gal morder som nå har bestemt seg for å gjenoppta katt og mus-leken med politiet? Boyds forhørseksperter Grace Foley og Mel Silver reiser til fengselet for å forhøre Gambleren. Samtidig mottar Boyd en pakke i posten. Den inneholder bildet av en ung kvinne som holder opp en dagsfersk avis. Boyd instrueres om å trekke et kort…

Om serien
Det er britisk kvalitetskrim som blir Detektimen utover sommeren. "Waking the Dead", som serien heter på originalspråket, har slått stort an i hjemlandet, med seertall på opptil åtte millioner. Serien ble nominert til Emmy i 2003, og BBC har bestemt seg for å lage flere sesonger av denne nyskapende serien.

Trevor Eve, for tiden aktuell som Velior i storfilmen Troya, spiller Peter Boyd, leder for en spesialgruppe innen politiet. Gruppen jobber med saker der tekniske fremskritt eller nye opplysninger gjør at etterforskning kan gjenopptas. Foruten Boyd består den nøye sammensatte gruppen av fire medlemmer med hver sin kompetanse. Etterforskningen fører ofte til at tilsynelatende oppklarte saker tar overraskende vendinger. Men det betyr også at de står overfor nye utfordringer og nye farer når den skyldige fremdeles går løs…


Innkjøpt kriminalserie fra BBC.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Waking the Dead: Life Sentence
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Dr. Grace Foley), Holly Aird (Dr. Frankie Wharton), Claire Goose (Mel Silver), Wil Johnson (Spencer Jordan), Samuel West (Thomas Rice), Susannah Harker (Clare Delaney), Shayla Shehovic (Maya Wilson), Simon Gregor (Paul Bryant).