Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. august 2013 kl 21.40 Nytt liv i East End

Tilbake til Nonnatus House


BBC-suksessen om jordmødrene i Londons fattigstrøk på 50-tallet fortsetter med andre sesong. Det britiske samfunnet går gjennom stort endringer, men utfordringene er fortsatt mange i bydelen Poplar for Jenny og hennes kolleger.

I andre bolk i serien er vi kommet til året 1958. Jenny Lee kommer hjem til Nonnatus House, der alle er samlet for å feire bursdagen hennes.

Men snart fortsetter den tøffe hverdagen igjen. Jenny får en pasient som er fastlåst i et voldelig ekteskap, mens to av de andre jordmødrene får et oppdrag om bord på et svensk lasteskip. Her skal til passe på kapteinens datter, som snart skal bli mor for første gang.

Om serien
"Nytt liv i East End" er en beretning om den unge jordmoren Jenny Lees liv på Londons østkant i 50-årene, basert på Jennifer Worths bestselgende memoarer. Serien gir en underholdende skildring av fødsel, liv, død og et samfunn på terskelen til store sosiale omveltninger.

Premieren på "Nytt liv i East End" i januar 2012 ble sett av over 10 millioner britiske seere. Det er den mest sette dramaserien på BBC siden de nye seermålingene begynte i 2001. Sesong 2 startet på BBC1 i januar 2013.

Britisk dramaserie (2012)
Originaltittel: Call the Midwife, sesong 2
Produsert av: BBC
Med: Jessica Raine, Jenny Agutter, Pam Ferris, Miranda Hart, Judy Parfitt, Helen George m.fl.
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 90621735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice/ 815 65 900