Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. mars 1999 kl 21.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)


NRK2 fredag 12. mars 21.15
Leseforeningen (8:14)

Mannen som fant opp mennesket
Leseforeningens hovedperson er verdens største forfatter, William Shakespeare. En av gjestene i kveld er regissøren Stein Winge, som denne våren forbereder en stor oppsetning av tragedien \"Macbeth\" på Det Norske Teatret i Oslo.
Programleder Tore Renberg vil gjerne finne ut hva det er som gjør Shakespeare mer og mer aktuell 400 år etter at han levde.
Litteraturviteren Harold Bloom mener Shakespeare fant opp det moderne menneske, det vil si et menneske som er dømt til å reflektere over sitt eget liv. Om dette har Bloom skrevet en rykende fersk bok, som flere av deltagerne har lest.

\"Den store fortelleren\"
Oversetteren Morten Krogstad og dramatikeren Finn Lunker tar med seg sine perspektiver på \"The Bard\" - eller \"Den store fortelleren\" - som britene kaller ham.
I tillegg til det dramatiske og blodige stykket \"Macbeth\", vil samtalen dreie seg om en lysende og magisk komedie. \"En midtsommernattsdrøm\".
Mange av Shakespeares stykker er også aktuelle på film, og den ferskeste, \"Shakespeare in Love\", har norgespremiere samme dag som han er hovedperson i \"Leseforeningen\".
NRK2 fredag kl 21.15

Egenprodusert litteraturprogram
Ved Einar Askerøi og Tom Egil Hverven
Programleder Tore Renberg
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83