Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. oktober 2000 kl 19.30 Spillerom: Mestermøte

Spillerom: Mestermøte


Premiere!

NRK2 søndag 8. oktober kl 19.30
Spillerom (1: 6)

Musikalsk albuerom

Knut Borge skal lede NRK2s nye musikalske satsning. Helt alene om programlederjobben er han ikke - mopsen Peggy er på plass ved sin husfars side. \"Spillerom\" henvender seg til den musikkinteresserte seer som er opptatt av folk-, jazz- og etnisk musikk, og kulturinteresserte mennesker med et nysgjerrig og åpent sinn. Programmet tar i bruk flermediale muligheter: Tv, radio og egne internett-sider.

- Dårlig musikk eksisterer ikke, bare dårlige musikere - og de er ikke med hos oss, sier Knut Borge, som synes det er en artig utfordring å lede et musikkprogram.

- Jeg har jo på en måte vært en slags lekeonkel for voksne, og det er OK det, men jeg likte godt å lage programmet om klassisk musikk, \"Pingvinen\", som gikk for noen år siden, sier Knut Borge. I \"Spillerom\" må han forholde seg til alle former for musikk, og som programleder har han en bred rolle. Han intervjuer, presenterer og ikler programmet sin egen underfundige, lune stil.

\"Spillerom\" skyr studioer som pesten. Programmet er nesten å betrakte som en friluftsredaksjon, og tar mål av seg til å vise så mye som mulig av Norges musikalske verden utenfor Oslo, enten det nå dreier seg om festivaler, øvelser eller konserter.

Mestermøte
I premieresendingen får vi oppleve mesterpianisten Chick Corea i møte med de unge norske musikkstudentene i Trondheim Jazzorkester under årets festival i Molde. Det blir også en presentasjon av den unge fiolinbegavelsen Ola Kvernberg, som skaper liv i stringswing-leiren ved å stille opp med de populære veteranene i Hot Club de Norv?ge. Vi kan også glede oss til et møte med den 15 år gamle trekkspillvirituosen Heine Bugge.

De neste to søndagene blir det konsert med den feirede Haugesundsgruppen Vamp i samspill med et stjernelag av norske artister. I seinere programmer skal det blant annet handle om gammeldans i storbyen og den til nå så neglisjerte romanimusikken.

Lurer noen fremdeles på hva \"Spillerom\" er? - \"Spillerom\" er musikalsk alburom, sier Knut Borge.

NRK2 søndag kl 19.30

Egenprodusert musikkprogram fra Kulturredaksjonen
Programleder Knut Borge
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Knut Borge gleder seg til å presentere et musikalsk mangfold. Mopsen Peggy er en dame i sin beste alder som passer godt på mennesket sitt. (NRK-foto: Ole Kaland)