Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. august 2003 kl 20.15 Arten ungdom

Ungdom og ansvar

Det er ikke så lett å være bare 17 år og allerede ha ansvaret for et lite barn. I siste del av
Det er ikke så lett å være bare 17 år og allerede ha ansvaret for et lite barn. I siste del av "Arten ungdom" får vi vite mer om ungdom og ansvarsfølelse (Foto: BBC)
Siste del i dokumentarserien om ungdom tar for seg tenåringers ansvarsfølelse i forhold til familie, venner, kjærester og karriere.

Noen tenåringer havner i situasjoner hvor de må bli voksne lenge før de er mentalt klare for det. Dette gjelder spesielt ufrivillig graviditet. Vi møter et kjærestepar som blir foreldre bare 17 år gamle. Vi følger dem fra midten av svangerskapet og to år fremover.

Serien konkluderer med at for å utvikle seg til å bli et ansvarsfullt modent menneske, må ungdom bli komfortable med sin nye kropp, sin nye identitet og ansvaret som følger med
et voksent liv.

Om serien
Menneskets pubertet starter senere og varer lengre enn hos noen annen art. Dramatiske ting skjer med både hjernen og kroppen i tenårene. I denne dokumentarserien på tre deler får vi en unik og detaljert innsikt i utviklingen fra barn til voksen.

Vanligvis er tenåringenes hemmelighetsfulle verden utilgjengelig for de fleste andre av oss, og det kan være vanskelig å forstå hva som egentlig skjer med ungdom i denne tiden. BBC har fulgt flere tenåringer i ulik alder gjennom to år.

Tett på
Guttene og jentene vi møter forteller åpent og ærlig om forandringene de går igjennom. De snakker om forholdet til kroppen sin, venner, foreldre og alle tanker og frustrasjoner de har. Video-dagbøker laget av tenåringene selv gir oss et ekte innblikk i den ofte kaotiske verden de lever i. Forskere og fagfolk uttaler seg også om revolusjonerende vitenskapelig forskning på området.

Produsert av BBC i 2000
Originaltittel: Teen Species
Kontaktperson innkjøpsavdelingen, NRK: Karin Aall Schaubert
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23047751, mob: 93046697