Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. mai 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

En spilleklubb i New York

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures)
En gruppe matematikkstudenter er kløppere på korttelling og bruk av avanserte beregningssystemer. De jobber på en privat spilleklubb - og de leker med ilden.

Penny Chai er vakker, pent kledd og deler ut kortene på spilleklubben i sene nattetimer. Hva eierne av klubben ikke vet, er at hun også er et matematikkgeni som studerer på Hudson University på dagtid.

Pennys medstudent Gregg legger an på henne, men hun takker høflig nei. Sammen med Tomas, en annen student, har hun gående opplegget med korttelling.

Da bedrageriet blir avslørt, forsvinner Penny. En tid etter blir kroppen hennes funnet i en park. Hendene er knust.

Farlige forbindelser
Goren og Eames blir satt på saken, og de avhører Gregg som innrømmer at han har fulgt etter Penny. Men kan han ha drept henne? Etterforskerne finner ut at Gregg har forbindelser til eierne av spilleklubben, Ken Harris og Phil Hobart.

Nå bestemmer Goren og Eames seg for å posere som eiere av spilleklubben. I Harris og Hobarts navn sender de ut en melding til Gregg om å møte dem.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Blink"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57