Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. januar 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Flytteplaner? Velg med omhu

Forbrukerinspektørene og Elin Ruhlin Gjuvsland ser nærmere på MMS-mobiltelefoner.
Forbrukerinspektørene og Elin Ruhlin Gjuvsland ser nærmere på MMS-mobiltelefoner.
Skal du flytte og trenger hjelp? I flyttebransjen florerer det av useriøse aktører, i følge bransjeorganisasjonen Norsk Flytteforbund. Er du riktig uheldig, kan du miste både flyttelasset og pengene dine. I tillegg til flytting, ser "Forbrukerinspektørene" også på reklame og MMS-mobiltelefoner i kveldens program.

Mange benytter seg av flyttebyråer for å få fraktet eiendelene sine til en ny bolig. Men det er ikke alltid like lett å vite hvilke av byråene man kan stole på når byråenes egen bransjeorganisasjon ber forbrukerne være forsiktige. Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl ser nærmere på de useriøse flyttebyråene.

Uvelkommen reklame
For to år siden fikk man mulighet til å reservere seg mot uadressert reklame i postkassen. Flere hundre tusen benyttet seg av tilbudet, men nå får de reklame likevel – som innstikk i avisene. Forbrukerinspektør Kari Asheim har møtt en forbruker som protesterer mot dette.

Den nye tekstmeldingen
Nå har mobiltelefonene fått en tjeneste de kan tilby brukerne. MMS, eller multimedia messaging service, er navnet på ”den nye tekstmeldingen”. Nå kan du sende et foto, en talebeskjed og en tekst, gjerne innpakket i en liten animasjon, fra mobilen din. Ja visst høres det spennende ut, men bør du skaffe deg en telefon med denne funksjonen nå? Forbrukerinspektør Håkon Haugsbø har sett nærmere på MMs.

Egenprodusert magasin fra Faktaavdelingen
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96