Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. juli 2002 kl 20.00 Kokkekamp

Kokker møter leger

Ole Fyrand og Bent Stiansen. Foto: Bengt Wilson
Ole Fyrand og Bent Stiansen. Foto: Bengt Wilson
Kokkelauget møter legestanden når Frode Aga og Bent Stiansen har med seg legene Åsa Rytter Evensen og Ole Fyrand på hvert sitt lag. Brita Garden er programleder.

Professor Ole Fyrand er sjef for hudavdelingen ved Rikshospitalet i Oslo. Han er hele Norges hudlege som er ute med advarsler mot for sterk soling i Syden og mot sterk kulde her på berget. Dessuten vet han hva som skjer når vi rødmer, og han mener at menn får damehud fordi de har sluttet å arbeide ute.

- Den tradisjonelle mannshuden tilpasser seg et liv inne og blir som kvinnens, sier hudlegen. Vi får håpe han ikke har sjokolade i plastposen. Den slags får visstnok mange kviser av...

Åsa Rytter Evensen er spesialist i allmennmedisin og har egen legespalte i "Kvinner og Klær". Hun steller mest med det området av menneskekroppen som er ganske langt nedenfor
snippen. Gjelder det orgasme eller potens, spør Åsa. Hun var for øvrig fnysende forarget da en mannlig gynekolog ville markedsføre keisersnitt som en moderne fødselsmetode. Så spørs det hva dr. Rytter Evensen har kjøpt av råvarer. Kan det være pasjonsfrukt og østers - såkalt afrodisiaka?

Om "Kokkekamp
I sommer får vi et gjensyn med fjorårets omgang i det populære matprogrammet "Kokkekamp”. Her danner to velrenommerte kokker to lag med hver sin gjest. Lagene skal lage tre retter på 20 minutter med gjestens innkjøpte råvarer til en pris for rundt hundrelappen.

Underveis møter vi mesterkokkene Harald Osa, Bent Stiansen, Frode Aga, Arne Jermstad og Odd Ivar Solvold.

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83