Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. august 2011 kl 21.10 Herskap og tjenere

Stormfulle forhold


Det er ingen tegn til forsoning mellom Lady Agnes og Maud. Sir Hallam får dermed sine diplomatiske evner satt på prøve på hjemmefronten så vel som på jobb.

Tjenerskapet er fasinert av en mystisk gjest mens Lady Persie begir seg ut på en farlig flørt.

Om serien
"Herskap og tjenere" var en gedigen suksess i 1971 da vi første gang ble kjent med menneskene i herskapsvillaen Eaton Place. I 2010 ble det spilt inn nye episoder som forteller historien videre, og resultatet har blitt et visuelt vakkert kostymedrama.

Utgangspunktet for den første serien var den historiske tidsepoken fra 1903-1930. Serien sluttet med at familien i Eaton Place flytter ut i 1930.

I den nye serien fortsetter historien med at nye eiere flytter inn i 1936.

Mens andre verdenskrig nærmer seg, oppdager husholdersken Rose Buck som følger overgangen til den nye familien, at tjenestefolk ikke er like lydige som før. De stormfulle forholdene mellom herskapet i overetasjen og tjenestefolkene i underetasjen skaper dermed drama i kulissene.

Britisk dramaserie (2010)
Originaltittel: Upstairs Downstairs
Produsert av BBC/Masterpiece
I rollene: Dame Eileen Atkins, Keeley Hawes, Ed Stoppard, Claire Foy, Jean Marsh, Anne Reid, Art Malik, Neil Jackson, Adrian Scarborough, Helen Bradbury og Ellie Kendrick.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, aesha.ullah@nrk.no Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no