Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. januar 2008 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Dødelig veddeløp

Dalziel og Pascoe på galoppbanen. (BBC-foto)
Dalziel og Pascoe på galoppbanen. (BBC-foto)
Oddsen er dårlig og vinnersjansene små for Dalziel og Pascoe. Kriminelle elementer ved galoppbanen i Wetherton sniker seg over hekkene, med politiets etterforskere haltende etter.

Alt starter så fint med jockeyen Sammy Hogarth i tet på Silver Soda. Men det som skulle være en underholdende dag på galoppbanen, blir i stedet et mareritt.

Først smiler Dalziel bredt da Silver Soda strekker nesen først over mållinjen. Han har satset på hesten og kan cashe inn 3000 pund. Men så faller rytteren av faller av og blir liggende igjen på mållinjen – død.

Tynt blod
Hva har skjedd? Etterforskningen viser at jockeyen er forgiftet med et blodfortynnende middel, med hjerneslag som resultat.

Snart befinner Dalziel og Pascoe seg dypt inne i de mørke bakværelser der kriminelle elementer korrumperer galoppsporten.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (2006)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 11
Kveldens episode: Fallen Angel: Part 1+2
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer