Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. juni 2000 kl 21.00 Uten håp

Uten håp (t)


NRK2 onsdag 28. juni kl. 21.00
Uten håp

Farlig spill

Tysk krim står på NRK2s filmmeny i kveld. Vi møter kriminalinspektør Torsten Heincke som opplever sitt livs største mareritt når hans sønn blir kidnappet. For å få sønnen tilbake, må Heincke gi seg inn på et farlig spill.

Heincke, som har vært skilt i flere år, møter regelmessig sin sønn på 13 år, Kristof. Vanligvis kjører Heincke Kristof helt hjem etter et slikt møte, men i dag insisterer gutten på at han vil gå av ved undergrunnsstasjonen. To timer senere ringer telefonen. Det er Karla, Heinckes ekskone, som rasende spør etter Kristof. Han har ikke kommet hjem.

Kriminalinspektøren, som er skyldbetynget og grepet av panikk, blir dagen etter kontaktet av en person som utgir seg for å være kidnapper. Dersom Heincke vil redde Kristofs liv, må han identifisere, lokalisere og hoste opp et fotografi av en politietterforsker som jobber undercover, og som for kort tid siden ble satt på en sak for å avsløre en internasjonal liga som hvitvasker penger. Det kidnapperen ber Heinckes om, er det samme som å sende en kollega, om enn for ham ukjent, i døden.

Heincke har ingen tid å miste, og han prøver desperat å finne etterforskeren. Alt må skje diskré og uten at noen får vite hva han driver med. Bare Karla er informert. Gradvis blir kollegene og hans overordnede likevel mistenksomme, særlig Sigrid, som både er kollega og kjæreste. Hun oppdager at Torsten lyger for henne og trekker sine egne konklusjoner, som er iblandet en god porsjon sjalusi.

Bare Butjan, Torstens venn og overordnede, kjenner undercover-etterforskerens identitet.. Heincke lirker, vrir og presser seg inn på dette strengt hemmelige område, og han kommer nærmere og nærmere målet. Men Butjan fatter mistanke, og snart befinner Heincke seg under personlig og telefonisk overvåking.

Og nå tar Sigrid affære. Det er et farlig initiativ som nesten sender Henicke i døden...

NRK2 onsdag kl. 21.00

Bilde
Tysk krim i onsdagsfilmen denne uken

Tysk kriminalfilm fra 1995
Originaltittel: Ausweglos
Regi: Sigi Rothemund
I rollene: August Zirner, Suzanne von Borsody, Saskia Vester, Friedhelm Ptok
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36